Contact
Terug naar overzicht

Tripods

Samenvatting:
AMICON heeft een zevental Tripods ontwikkeld en geproduceerd. De tripods zijn volledig uit aluminium vervaardigd. Het product zal worden ingezet als hijsmiddel t.b.v. het trekken van kabels in het windmolenpark ‘Windpark Fryslân’. De 3 poten worden op de flens van de monopile geklemd om zodoende de kabels door het hart van de buis te trekken. Door aluminium toe te passen zijn de poten gemakkelijk handelbaar en kan men met de hand de tripod aanbrengen. Aangezien het product wordt ingezet als hijsmiddels zijn alle tripods onderworpen aan een loadtest. Na de loadtest zijn alle lassen nogmaals 100% onderzocht.

Covers:
Bijzonder aan de tripod is dat deze volledig bekleed wordt met een tent. Het materiaal van de tent is vlamvertragend PVC. De tent bevat 3 ritsen en heeft een opening aan de bovenzijde om het product gemakkelijk te kunnen hijsen. Middels verschillende sjorbanden kan de tent strak om de tripod en monopile worden geklemd.

Engineering:
Het complete ontwerp en de engineering van zowel de tripod als de tent zijn in-house door AMICON verzorgt. De tripods zijn berekend op een SWL van 5.5 TON.

Specificaties:
Materiaal tripod: EN AW 5083 H111 & EN AW 6060
Materiaal cover: 650 gr./ m² vlamvertragend PVC doek
Fabricage volgens EN1090-3
SWL: 5.5 T
Aantal: 7
Gewicht per stuk: 79 kg.

Leveringsomvang: