Contact
Terug naar overzicht

Internal Platforms

Samenvatting:
AMICON is volledig verantwoordelijk voor de complete levering van alle benodigde interne platformen voor het Windpark Fryslân. Windpark Fryslân is een windmolenpark gelegen in het IJsselmeer. In het park komen 89 windturbines te staan waarbij elke turbine wordt voorzien van een intern platform. Het park zal +/- 500.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien. In de ontwikkeling van dit product heeft AMICON een grote rol mogen spelen. Onze engineering heeft voor dit project een volledig maatwerk product ontwikkelt.

Op de website van het windpark treft u een artikel aan over de levering door ons bedrijf: windparkfryslan.nl

Specificaties:
Aantal platformen: 89 + 1 mock up
Materiaal hoofdconstructie: S355J2+N
Materiaal diverse onderdelen: Aluminium ladder, kunststof roosters, RVS aardingsnokken. 
Fabricage volgens EN 1090-2 EXC2

Assemblage:
Het complete interne platform wordt geassembleerd op onze locatie te Franeker. De diverse onderdelen worden hier geconserveerd aangeleverd en tot één geheel gebouwd. Nadat de constructie compleet is samengesteld worden de kabelgoten, aardekabels, bordessen en ladders geplaatst. Ten slotte worden de platformen getest in bijzijn van de klant.

Transport:
AMICON verzorgt naast de fabricage en assemblage het complete transport over water van de interne platformen. De interne platformen worden geladen aan de kade te Franeker en middels pontons in combinatie met duwboten naar het Windpark verscheept (DAP = Delivery At Place). 

Leveringsomvang:

Voor meer informatie over dit project neem eens een kijkje op de website van Windpark Fryslân.