Contact
Terug naar overzicht

Internal Platforms

Samenvatting:
AMICON is door EPCI-aannemer Van Oord gecontracteerd voor de levering van de Internal Platforms voor het Sofia Offshore Windpark. Sofia is gelegen in de Noordzee op de DoggerBank. In het park komen 100 windturbines te staan waarbij elke turbine wordt voorzien van een Internal Platform. Sofia Offshore windpark is met zijn 1,4 GW een van de grootste offshore windprojecten ter wereld. In de ontwikkeling van dit product heeft AMICON een grote rol mogen spelen. Onze engineering heeft voor dit project een volledig maatwerk product ontwikkelt.

Specificaties:
*Aantal platformen: 100
*Materiaal hoofdconstructie: S355J2+N
*Materiaal diverse onderdelen: Aluminium ladder, RVS316L aardingsnokken, GRP roosters
*Fabricage volgens EN 1090-2 EXC2

Conservering:
Amicon heeft op haar productielocatie te Sneek een in house straal- en coatingcabine ingericht om alle 100 platformen te voorzien van een 3 laags C4X natlak coatingsysteem. Het stralen en coaten van de platforms wordt volledig zelfstandig door Amicon uitgevoerd en gecontroleerd op kwaliteit volgens onze interne procedures. Naast het natlak systeem worden alle de platformen, kolommen, railingen en diverse kabel en ladder supports thermisch verzinkt.

Assemblage:
Het complete Internal Platform wordt geassembleerd op onze locatie te Sneek. De diverse onderdelen worden hier tot één geheel gebouwd. Nadat de constructie compleet is samengesteld worden de kabelgoten, aardekabels, bordessen, ladders en roosters geplaatst. Ten slotte worden de platformen getest in bijzijn van de klant.

Transport:
AMICON verzorgt naast de fabricage en assemblage het complete transport over water van de Internal Platforms naar Newcastle upon Tyne (UK). De platformen worden geladen aan de kade te Sneek en middels coaster naar de overslagkade verscheept volgens incoterm CIF (Cost, Insurance and Freight)

Leveringsomvang:

Voor meer informatie over dit project neem eens een kijkje op de website van Het Windpark.