Contact
Terug naar overzicht

Hang off Platforms

Samenvatting:
AMICON is volledig verantwoordelijk voor de complete levering van alle benodigde Hang off Platformen voor het Windpark Hollandse Kust Noord. Hollandse kust Noord is een windmolenpark gelegen in de Noordzee voor de Noord-Hollandse kust. In het park komen 70 windturbines te staan waarbij elke turbine wordt voorzien van een Hang off Platform. Het park heeft een geïnstalleerd vermogen van 759 MW en een opwekking van minimaal 3,3 TWh per jaar. In de ontwikkeling van dit product heeft AMICON een grote rol mogen spelen. Onze engineering heeft voor dit project een volledig maatwerk product ontwikkelt.

Specificaties:
*Aantal platformen: 70
*Materiaal hoofdconstructie: S355J2+N
*Materiaal diverse onderdelen: Aluminium ladder, RVS316L aardingsnokken, Duplex 1.4462 Klemstrippen
*Fabricage volgens EN 1090-2 EXC2

Conservering:
Amicon heeft op haar productielocatie te Sneek een in house straal- en coatingcabine ingericht om alle 70 platformen te voorzien van een 3 laags C4X natlak coatingsysteem. Het stralen en coaten van de platforms wordt volledig zelfstandig door Amicon uitgevoerd en gecontroleerd op kwaliteit volgens onze interne procedures. Naast het natlak systeem worden alle railingen en diverse kabel en ladder supports thermisch verzinkt.

Assemblage:
Het complete Hang off Platform wordt geassembleerd op onze locatie te Sneek. De diverse onderdelen worden hier tot één geheel gebouwd. Nadat de constructie compleet is samengesteld worden de kabelgoten, aardekabels, bordessen en ladders geplaatst. Ten slotte worden de platformen getest in bijzijn van de klant.

Transport:
AMICON verzorgt naast de fabricage en assemblage het complete transport over water van de Hang off Platformen naar Rotterdam. De platformen worden geladen aan de kade te Sneek en middels binnenvaartschepen naar de overslagkade verscheept (DAP = Delivery At Place). 

Leveringsomvang:

Voor meer informatie over dit project neem eens een kijkje op de website van Het Windpark.