Contact
Terug naar overzicht

Stiff boom cranes

Samenvatting: 
Voor het onderzoeksvaartuig Wim Wolf van het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) heeft AMICON twee hydraulische stiff boom cranes ontworpen en geleverd. Omdat het schip op erg ondiep water moet opereren heeft AMICON een extreem licht ontwerp gemaakt. De kranen bestaan namelijk volledig uit aluminium. De kranen zijn voorzien van een hoofdlier en een hulplier. Met de hoofdlier worden RIB’s te water gelaten. De hulplier heeft een grotere trommel waarmee op hoge snelheid bodem monsters genomen kunnen worden. De kranen kunnen volledig zelfstandig opereren door de geïntegreerde HPU. Plug and play! 

Specificaties:
Materiaal frame: Zeewaterbestendig aluminium
Conservering volgens 3-laags systeem Sigma
Maximale hijscapaciteit: 600 kg
Aandrijving middels hydraulische cilinders, draaikrans en lieren
Geïntegreerde HPU

Montage:
AMICON heeft de stiff boom cranes gemonteerd op het schip. De fundaties ten behoeve van de kranen zijn ook geleverd door AMICON. Alle draaipunten van de kranen zijn volledig onderhoudsvrij ontwikkeld. 

Engineering:
De volledige productontwikkeling en engineering van de kranen zijn in-house verzorgd door AMICON. Zowel de constructie als het systeem zijn op basis van klant specifieke wensen ontwikkeld.