Contact
Terug naar home

Expertises

Las- & constructiewerk


AMICON beschikt over een uitgebreide las- en constructieafdeling. Wij beheersen onderstaande lasprocessen.

 • 111 (SMAW) – Elektrode lassen
 • 121 (SAW) – Onder poederdek lassen
 • 131/135 (GMAW) – MIG/MAG-lassen
 • 136/138 (FCAW) – Gevulde draadlassen
 • 141 (GTAW) – TIG-lassen

Onze lasmethodes zijn gekwalificeerd conform EN-ISO 15614, en de lassers volgens EN-ISO 9606. Ons interne FPC-systeem conform EN 1090 is gebaseerd op de EN-ISO 3834-2 waardoor de laswerkzaamheden op een controleerbare wijze worden uitgevoerd en traceerbaarheid in ieder stadium van productie mogelijk is.

Alle essentiële productieapparatuur (o.a. lasapparatuur) wordt jaarlijks gekalibreerd en NEN 3140 gekeurd. Er wordt binnen AMICON gewerkt met lascoördinatoren in het bezit van een IWT diploma, en alle medewerkers welke visuele inspecties uitvoeren bezitten een VTW-2 certificaat.

AMICON heeft zich toegelegd op de fabricage van zowel kleine als grote, complexe constructiedelen en machines. Het construeren en lassen van kwalitatief hoogwaardige constructiedelen en machines is een echte specialiteit geworden binnen het bedrijf. AMICON werkt overeenkomstig diverse normen, keurmerken en eisen vanuit klassenbureaus, zoals: Euronormen, ASME, AWS, Lloyds register, DNV-GL en TUV.

Draaien, frezen en kotteren


Samen met partners maken wij met behulp van een modern CNC machinepark, machinale onderdelen en verzorgen wij de machinale nabewerkingen van onze uitdagende totaalproducten en kritieke delen. Wij werken onder andere met CNC-bewerkingscentra, CNC-bedfreesmachines, CNC draaibanken en Teach-in draaibanken.

Wij bewerken grote en kleine onderdelen met extreme precisie. Voor elk product dat we maken of nabewerken wordt de meest optimale verspaningsmethode gekozen. Zodoende borgen we de kwaliteit en efficiëntie waardoor we de meest uitdagende totaalproducten voor u kunnen fabriceren.

Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig conformeren we ons aan de voorgeschreven toleranties. Omdat wij hoge eisen stellen aan ons werk en continu willen verbeteren, wordt er al tijdens het proces gecontroleerd, deze controles worden vastgelegd in een meetrapport.

Ook leveren wij de meest uiteenlopende nabehandelingen van de gefabriceerde producten zoals verchromen, harden en nagloeien.

Coating & oppervlaktebehandeling


Samen met onze partners verzorgen wij het industriële straal- en spuitwerk van onze uitdagende eindproducten. De eindproducten kunnen worden gestraald middels een werpstraalmachine of met de hand in een handstraalcabine. Na het stralen worden de eindproducten gespoten met een meerlaags natlaksysteem. Wij werken met verschillende verfleveranciers als bijvoorbeeld Zandleven, International en Hempel. Voor iedere toepassing kiezen wij het juiste product. De kwaliteit van het straal- en spuitwerk borgen wij middels ons eigen QA-QC afdeling. Wij beschikken over NACE (level 1,2 en 3) inspecteurs die het gehele coatingproces van A tot Z opzetten middels een ITP, monitoren en waar nodig bijsturen.

Ook kunnen wij uw eindproducten voorzien van poedercoat systemen. Het poedercoaten van staal, verzinkt staal, RVS en aluminium wordt volgens de Praktijkrichtlijn Poeder & Natlak op Zink en de Qualisteelcoat richtlijnen uitgevoerd.

Overige oppervlaktebehandelingen:

 • Beitsen en passiveren van RVS conform ASTM A380
 • Anodiseren van aluminium
 • Verzinken van staal conform NEN-EN-ISO-1461
 • Schooperen van staal volgens NEN-EN-ISO 2063

Assemblage, testen en in bedrijf stellen


AMICON is gespecialiseerd in het maakproces van uw producten van A tot Z! Wij assembleren uw kritieke product dan ook volledig in eigen huis. Wij maken complete eindproducten! Ook met hydrauliek, besturingstechniek, leidingwerk en overige uiteenlopende componenten.

Uw producten worden voorafgaande aan de oplevering volledig in bedrijf gesteld en getest. De controle stappen die veelal worden bijgewoond door een Surveyor van een klassenbureau worden door onze QA-QC afdeling vastgelegd in een FAT rapport (factory acceptence test).

Componenten of constructiedelen die door ons worden gemaakt kunnen ook bij u op locatie worden gemonteerd en in bedrijf worden gesteld. Wij beschikken over een getraind mobiel montageteam voorzien van juiste certificeringen en equipment voor werkzaamheden op locatie.

 • Outfitting
 • Commissioning
 • Decommissioning
 • DAP scopes